VÍKENDOVÉ KOVY

01.04.2014 10:01

O víkendu 29.-30.3. se naši členové účastnili několika turnajů. V juniorské kategorii to byl GP A U17 v Brně a KP U15 v Benátkách nad Jizerou. Do jihomoravské metropole jsme vyrazili v početné skupině, kdy na jednoho hráče byl jeden trenér. Tento poměr nám přinesl řadu krásných momentů a bohužel i jedno nepříjemné zranění. Páteční rozdělení výpravy s cílem pokrýt ubytováním skoro celé centrum se zdařil. Díky Jardově N. šikovnosti bydlela část výpravy v krásné vile s příjemnými majiteli a evidentně si to užili, jen Kryštof ráno přicházel ve stavu, že netušil co se dělo. No poměr 3 slečen a jednoho pubescenta mužského rodu byl asi nad jeho sílyJ. Ještě jednou díky za ubytování a jeho zajištění. Zbytek osádky se jal hasit své ubytování jinou formou, kde v prostorném ubytovacím zařízení jsme byli 3 jedinci samotní a dalo by se tam i zaparkovat snad i požární autoJ. Zašli jsme do místní hospůdky s názvem Coroner a již víme, jak vypadá oslava postupu Brněnských hokejistů do semifinále domácí nejvyšší soutěže, no našim kladenským kolegům se toto zatím nedaří..

Samotný turnaj začal dobře a to v podobě příjemného rozlosování. Dobrý los na dvouhru, mix i čtyřhru měla Anežka N., dobrého parťáka na mix měla Jovanka a Sonička se snažila probudit k životu stále snícího Kryštofa. Anežka s Wojto M. zahráli dobře svá utkání a prošli do čtvrtfinále mixu. V něm však narazili na dobře hrající pár Ma. Hubáček T. Járová. Matěj vypadal vždy na kurtě, jako když spí, ale ukázal nakonec našim oběma párům, jak zdání někdy klame. Ve čtvrtfinále bohužel putování turnajem pro Anežku s Wojtou skončilo. Ve dvouhře dívek dosáhla svého zatím nejlepšího umístění na turnajích kategorie A Anežka. Spíše než se soupeřkami bojovala zase s trémou. Anežce se dařilo hrát proti dvěma soupeřům na druhé straně kurtu srdnatě a postoupila do čtvrtfinále. Bohužel v zápase o postup do čtvrtfinále si podvrkla nohu a celý turnaj pro ni skončil. Turnaj díky tomuto zranění skončili pro Sonju, která byla partnerkou Anežky v deblu. Aby toho nebylo málo, tak toto zranění Anežku nepustilo v neděli do KP U15 a nepodařil se zajistit postup na MČR. Přejeme rychlé uzdravení a návrat na kurty. Velká gratulace k výsledkům na tomto turnaji Anežce.

Zatím největšího úspěchu ve své badmintonové kariéře dosáhla Jovanka S.. Ve dvouhře a čtyřhře sice neprošla přes 1. kolo, ale vše si vynahradila společně s Michalem Hubáčkem v mixu. Pro své první společné hraní se na kurtě našli a dokonale doplňovali. V prvním kole byli kousek od vyřazení, ale vůlí po vítězství a bez zbytečné nervozity utkání otočili a postoupili. Ve druhém utkání hráli proti 2. nasazeným R. Dokládalovi aj. Slatinské. I zde zahráli naši dobře a při dodržení taktických rad se probojovali přes opět 3 sety do čtvrtfinále. Zde je čekal sice podle slov Michala nejlehčí pár, ale při ztrátě koncentrace to bylo utkání na zbytečné 3 sety. Postupem do semifinále byl splněn sen o zisku medaile. Bohužel v semifinále už Michal s Jovčou nedokázali udržet koncentraci a nastavený systém hry a podlehli katům kladeských děvčat Matějovi Hubáčkovi s Terkou Járovou.

Pro BaC Kladno je to první medaile od dob kralování Jardy Holečka v juniorských kategoriích. Věřím, že tato první kapka bude začátkem velkého deště medailových umístění našich hráčů a hráček. Nic to nechce jen hrát lehce a k tomu tvrdě trénovat a trenéry občas poslouchat:)

autor: Dan

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno