Victor Junior Cup 2014

22.04.2014 15:13

Početná skupina kladenských hráčů a hráček se rozhodla strávit Velikonoční svátky v Berlíně. Ne snad že by obdivovala krásy německé metropole, i když překrásné jarní počasí k tomu přímo vybízelo, ale konal se tam tradiční Victor Junior Cup 2014, který si nechtěli naši hráči nechat ujít. Turnaje určeného kategoriím U11 až U26 se zúčastnili v barvách BaC Kladno: Oldřich Pokorný, Jovana Skrčená, Veronika Řehořová, Kryštof Hartman, Sonja Schořová, Adéla Schořová a Pavel Hrubec. Na turnaji se představilo 520 hráčů z Německa, Dánska, České Republiky, Polska, Ruska a Kazachstánu. V této kvalitní konkurenci se naši hráči určitě neztratili a zanechali za sebou výbornou vizitku. První den turnaje byly na programu smíšené čtyřhry a hned jsme se dočkali pódiového umístění. Postarali se o to páry Pokorný-Ottová a Brotánek-Skrčená, které spolu sehrály finále kategorie U19B. Vítězně z něho vyšel Olda a stříbro patří Jovance.

 Verča s Martinem Lukešem vypadli v osmičce kategorie U17B, stejně jako Kryštof se Sonjou v kategorii U15B. V nejmladší kategorii U13B svedli marný boj o postup za skupiny Adéla s Pájou. Ročníky 2003 a 2005 se v konkurenci starších dánských, německých a polských párů prosadit nedokázali. Druhý den se hrály dvouhry a opět byly kladenské barvy hodně vidět. Olda podlehl až ve finále kategorie U19B Vojtovi Brotánkovi, který mu tak oplatil páteční finálovou prohru.

 V kategorii U17B byla Jovanka ještě úspěšnější a své snažení dovedla až do zlatého cíle. Verča bohužel ve stejné kategorii těsně podlehla v osmičce pozdější stříbrné medailistce. Sonja i Kryštof v kategorii U15B také vyhráli své skupiny, jako jejich starší spoluhráči, ale s turnajem se rozloučili stejně jako Verča v osmičce.

 Pája v kategorii U11B těsně na tři sety podlehl v semifinále pozdějšímu vítězovi a zároveň parťákovi do čtyřhry Adamovi Šulcovi, ale za jeho bojovný výkon byl následně odměněn třetím místem.

 Adéla, naše jediná zástupkyně v kategorii A, ve skupině těsně podlehla ve třech nastavených setech levoruké Indce v barvách Německa a definitivní stopku jí v osmičce vystavila výborně hrající Dánka Vilma Pedersen. Poslední den turnaje patřil čtyřhrám a ani v neděli jsme nepřišli zkrátka. Olda s Philipem Griegerem skončili v kategorii U19B čtvrtí. Jovanka s Verčou v kategorii U17B podlehly až ve finále výborně hrajícím Němkám, takže další stříbro pro naše barvy.

Kryštof s Robinem Koglerem bohužel nepostoupili ze skupiny, ačkoli tam náš hráč nechal málem duši. Sonja ve dvojici s Markétou Kukačovou dřela jako nikdy. Na vytoužené pódium se bohužel těsně nedostala, ale čtvrté místo v mezinárodní konkurenci se také počítá. Adéla s o dva roky mladší Karolínou Fišerovou si, stejně jako loni, střihla v kategorii U11B mixa a nakonec z toho bylo báječné třetí místo.

Neděli nám pozlatil Pája, který spolu s Adamem Šulcem vyhráli kategorii U11B. Parádní nejen výsledek, ale hlavně výkon.

Všechny hráče a hráčky chválím za bezproblémový průběh této náročné mise a za vzornou reprezentaci nejen našeho oddílu. Děkuji také Magdě a Quidovi za podporu našim hráčům. Připojuji koláž, kterou připravila Magda.

Pro náročnější čtenáře připravuji podrobnější rozbor celé výpravy k našim západním sousedům, tak trochu trpělivosti... 

Marek   

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno