NĚKDO MÁ MISTRINI, MY MÁME PURKMISTRINI

12.05.2014 07:48

V sobotu 10.5.  se čtyři zástupci našeho oddílu vydali prověřit své zkušenosti na tradiční turnaj kategorie U15 Dobřanský Purkmistr. Byli jimi Michal Morávek, Kryštof Hartman a Vojta Dvořák. Tím čtvrtým byla jediná zástupkyně něžného pohlaví, napůl v přestupu ze Sokol Jílové, Petra Janošová.

                Turnaj byl celkem kvalitně obsazen více než 40  hráči z 14 badmintonových oddílů, nechyběla  daleká Olomouc ani Pardubice, a hrálo se ve všech herních kategoriích. V mixu, kterým byl turnaj odstartován se všem našim zástupcům, krom Vojty povedlo projít prvním kolem. V kole druhém již   Michal  hrající se sympatickou Adélou Raitmayerovou ani Kryštof společně s Karolínou Martínkovou bohužel nenašli na soupeře účinnou zbraň a v této kategorii turnaj opustili. Za to Petra získala ve spolupráci s Janem Holečkem zasloužený bronz. V singlech dokázali všichni projít hrubým sítem a udělali si po prvním zářezu na pažbě rakety. V kole dalším však Michal narazil na pozdějšího vítěze Václava Palána a Vojta na nám známého místního borce Martina Lindu. I přesto, že nechali na kurtu část své badmintonové duše a bojovali statečně, na zmíněné hráče nestačili a do dalších bojů nepostoupili. Kryštof jako nasazený prošel přes první kolo celkem hladce rovnou do čtvrtfinále. Tam však proti pozdějšímu finalistovi Vaškovi Podivínovi předvedl sice líbivou hru plnou skoků smečů i obětavých parakotoulů, ale to však na další postup nestačilo a Kryštof skončil na pěkném děleném 4/8 místě. V tu chvíli jsme však na dalekém západě vytasili naši skrytou zbraň – SuperPetru.

 Péťa se rozhodla spravit reputaci naší mužské části výpravy a bez skurpulí prošla přes čtyři soupeřky rovnou na bednu. Ve třetím zápase si sice proti letité soupeřce Krpálkové šáhla doslova až na dno, ale dokázala se od něj vehementně odrazit a finále si už proti Adelé  Raitmayerové dokonale herně užila.

Ve čtyřhře Michal s Vojtou hned v prvním kole vypadli se sehranou dvojicí Hora – Šilhan. Na své soupeře nestačili a ani nepředvedli nijak zářný výkon. Petra ve spolupráci a Adélou Antošovou prošli celkem hladce až do finále, tam však  ve  třech setech nestačili na slušně hrající dvojici Špuláková – Vatashchuk a museli se spokojit s „pouhým“ stříbrem. Poslední z mohykánů Kryštof hrál se svým parťákem Honzou Holečkem. Proklestili si cestu přes soupeře až do finále, zde však narazili na nasazenou dvojici Vašek a Vašek P. a i přes herní nasazení na zlato nedosáhli a skončili na příjemném druhém místě.

Tak jsme vyrazili v pozdních večerních hodinách na cestu domů a díky Kryštofovi a Pétě vám přátelé ty medaile opravdu vezeme !!  Gratulace především zlato-stříbrno-bronzové Péťe a velký dík jejímu bratrovi Radkovi, který poté co mu došla baterie v tabletu zastal post opravdového fanouška našeho klubu.

 

This is Kladno - Pavel

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno