LETNÍ OLYMPIÁDA V BARVÁCH BRONZOVÉ

29.06.2017 17:41

Letní olympiádě dětí je za námi a mohli bychom ji nazvat olympiádou bronzovou. Naši hráči Michal Morávek s Janem Alterou reprezentovali Středočeský kraj na této velké sportovní akci, které se účastnilo přes 4500 mladých sportovců z celé ČR. Michal s Honzou vyrazili s různými ambicemi a přáními a přes malé zaváhání v mixu se pro kluky olympiáda vybarvila do krásných zážitků a sportovních úspěchů. Už samotná kvalifikace na LOD bylo pro kluky veliké povzbuzení. Největší ambice byly vkládány do smíšené čtyřhry, ve které nastupoval M. Morávek po boku jedné z nejlepších hráček v ČR Kateřiny Zuzákové. Zde se podařilo získat první medaili za 3. místo. Bylo to trochu zklamání, protože ambice byly větší, a to celkové vítězství na turnaji. První medaile nastartovala M. Morávka k velkému představení jak ve dvouhře, tak i s Hozíkem ve čtyřhře chlapců. Zde se podařil chlapcům husarský kousek a získali další medaili a opět z toho byla bronzová. Pro o naše hráče se jedná o velký úspěch, protože J. Alterovi je stále 12 let a v konkurenci 15letých ukázal svůj potenciál. Největší drama skýtala dvouhra chlapců, která se hrála jiným systémem, než na který jsou hráči zvyklí. Nejprve se hrálo ve skupinách. Tu svou M. Morávek ovládl zcela jasně a čekalo se na rozlosování do pavouka. Zde byl los nemilosrdný a už do čtvrtfinále mu přisoudil velice neoblíbeného soupeře K. Wankeho, kterého ve dvouhře ještě nikdy neporazil. Michal dodržel taktické rady o hraní jednoduchého a účelného badmintonu, který slavil na konci úspěch. Po prvním prohraném setu ze sebe M. Morávek setřásl nervozitu a úžasně dynamickou hrou zvítězil v obou dalších setech s jednoznačným skóre 21:9 a 21:9  a probojoval se do svého 3 semifinále na LOD!!! Zde narazil na současnou republikovou 2 J. Janoštíka, kterému podlehl ve dvou setech.

Pro naše se olympiáda proměnila v krásný sen a to ziskem 4 medailí a věříme, že jednou budou tito hráči bojovat i o ty velké olympijské.

Malou perličkou je to, že v době, kdy se Michal probojoval do 3 semifinále jsme zjistili, že Středočeský kraj nám nepřidělil dotaci na tuto talentovanou mládež. No život je někdy velice zajímavý:).

Výsledky: www.tournamentsoftware.com/sport/winners.aspx?id=D66B21FD-F73C-4965-95AF-6D6F8EEDEB1D

autor: Dan

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno