KLADNO CUP 2017 ÁĎA A OLDA ZPRAVODAJOVÉ

07.10.2017 21:49

V sobotu 30. září uspořádal náš klub tradiční turnaj Kladno Cup. Tento turnaj je určen našim nejstarším členům, kteří se na něj zajisté velice těší hlavně kvůli lákavým cenám, které nám mladším 18 let, ještě nic neříkají. Z tohoto důvodu si stále myslím, že napsání tohoto článku mělo být svěřeno do dospělejších rukou, které by do něho vnesly ten správný dospělácký pohled. Bohužel můj názor byl zamítnut, takže jdeme na to.

Začalo to docela poklidně. Nikdo nepřišel pozdě, nikdo si nezapomněl žádnou důležitou část oděvu a ani žádný extrémní trapas typu „Jak to, že hraješ mixa s někým jiným“ se nestal. Poklidně jsme tedy mohli vstoupit do první disciplíny a to do mixů. Tu ovládla především ta starší část obsazení turnaje a mladé kvítí bylo rychle vyřazeno.  Do finále se dostal i náš kladenský pár Skrčený – Husarová, který nestačil na pár Teller – Königsmarková a obsadil druhé místo.

Při losování dvouhry mužů štěstěna asi stála daleko, a tak se kladenští hráči velmi pěknými a výživnými zápasy vyřadili mezi sebou a ti nejsilnější nastoupili na soupeře z jiných klubů. Nejdále se dostal Olda s Danem, kterým se však stal osudný stejný soupeř a to Michal Prokeš. Olda se tak umístil na 3. -4. a Dan na druhém místě.

Dvouhru žen si z našeho klubu zahrála Monča Dufková a Verča Čiháková. Monča si hned v prvním zápase zahrála proti druhé nasazené hráčce Pétě Janošové, proti které prohrála. Verča se dostala až do semifinále, kde prohrála proti Anežce Nováčkové.

Následovala čtyřhra mužů, která je asi z ženského pohledu nejzajímavější disciplínou. Když se náhodou díváte na zápas, nemáte úplně špatný výhled. Na jednom kurtě máte rovnou čtyři chlapy a ještě překvapivě hrají i docela zajímavé výměny. Kladno zastupovaly tři páry. Volf – Novotný, Konupka – Vlk a Skrčený – Pokorný, kteří celou tuto disciplínu ovládli.

Čtyřhra žen podle mě už tak zajímavá na koukání být nemůže a to ani pro mužské obecenstvo. Doufám, že se teď nebudou dámy zlobit, ale hrajeme to opravdu divně. Většinou to vyhraje dvojice, která má lepší náladu a neprochází v té chvíli žádnou depkou. Samozřejmě jsou i světlé chvilky, kdy to zas tak špatně vypadat nemusí. Za Kladno hrál pár Řehořová – Husarová a Čiháková – Srbová. Já bych velmi vyzdvihla Mirču s Evčou, které sice vypadly v prvním kole, ale byl to velmi pěkný zápas a holkám to moc šlo. Áďa s Verčou se dostaly do semifinále, kde vypadly proti páru Weinerová – Strnadová a obsadili tak 3. - 4. místo.

Pokud správně počítám, tak naše úspěšnost čítala 11 medailí, 6 piv a 9 sladkých tyčinek. Doufám, že vítězové toho pořádně využili a rychle to spotřebovali. Myslím, že bychom měli ocenit všechny výkony, neboť se všichni velmi snažili. Já osobně oceňuji, že nikomu z našeho klubu nepraskl výplet, což mi vynahradilo i to, že na mě zbyla jenom bounty, kterou zrovna moc nepapám, ale co se dá dělat, příště se budu muset více snažit.

Výsledky: KC Kladna, GPC Kladno 30_9_2017.xls (50688)

autor: Áďa a ....Olda

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno