KLADENSKÁ DESÍTKA - TROUFNEŠ SI?

21.04.2016 07:53

Ahoj kamarádi badmintonisté!

Před rokem se mi v hlavě zrodila myšlenka.

Myšlenka na akci, která prověří jak fyzické, tak mentální limity jejích účastníků. Na akci, která bude mít sice nádech extrémního závodu, zároveň si však uchová pohodovou atmosféru. Na akci, po které bude poctivá večeře a pivo opravdu zasloužené.

S touto myšlenkou jsem si pohrával tak dlouho, až se z ní zrodila Kladenská desítka.

O co jde? Po přečtení dvou následujících bodů v tom budete mít jasno.

Cíl akce: vyzkoušet si během jednoho dne deset různých sportů.

Smysl akce: dobře se u toho pobavit, podat náročný sportovní výkon a vytvořit si tak příležitost se po tomto výkonu řádně odměnit :-)

Minulé léto, konkrétně 26. července, jsem uspořádal první (případně nultý, sám v tom nemám zatím jasno) ročník této akce. Vzhledem k tomu, že jsem si sám chtěl ověřit, jak se bude všechno stíhat a jestli bude všechno klapat, tak jak má , oslovil jsem několik vyvolených (rozuměj pokusných králíků), abych to s nimi vyzkoušel.

Z pohledu čistě organizačního proběhla akce bez zádrhelu. V sedm ráno jsme vyběhli z haly, v sedm večer jsme se tam vrátili, přesně podle plánu. Mezitím jsme stihli slibovaných deset disciplín, z nichž některé byly odpočinkové, některé naopak v určitých partiích bolely ještě den poté :-)

Jednotlivé sporty naplňovaly účastníky radostí a blahem a dokázaly jim doslova vykouzlit úsměv na tváři.

Některé z disciplín byly náročné, některé odpočinkové.

A že se jednalo o náročnou akci? Inu, někdo ji nesl lépe, někdo hůře - viz cílové foto.

A teď to nejdůležitější!

Jak už asi tušíte, tento rok jsem se rozhodl uspořádat Kladenskou desítku podruhé. Program a zastoupení jednotlivých sportů bude trochu jiné, než tomu bylo minulé léto, ale jistě to bude stát za to.

Vypadalo by to asi takhle: v brzkých ranních hodinách bychom se sešli u haly a pustili bychom se do první disciplíny - tradiční běh na letiště. Následně bychom se na kolech přesunuli na další sportoviště v Kladně nebo v jeho okolí. No a takhle bychom to prostě dělali celý den až do večera :-) Po návratu do haly by následovala zasloužená odměna v podobě opékání buřtů a jiných pochutin, které bychom zapíjeli naším dobrým pivem Bakalářem - to vše do pozdních večerních hodin, případně brzkých ranních hodin :-)

Tak co vy na to? Pokud si na to troufnete, je potřeba, abyste udělali dvě věci:

1) Rezervujte si v kalendáři datum 25.června 2016.

2) Pošlete mi přihlášku na mail ladislavleksa@seznam.cz a napište do ní, které duše se do tohoto podniku upisují. Zařadím si vás na pekelnou listinu.

Akce je určená pro všechny členy klubu, rodinné příslušníky a známé - hlavně aby se nás sešla dobrá parta. Maximální počet účastníků je 15, ve více lidech už by to bylo logisticky i organizačně náročné.

A na závěr ještě malé upozornění. Při testovacím nultém / prvním ročníku jsme zjistili, že nejdrsnější na této akci je bolest zadku vzniklá jízdou na kole. Jsme sportovci, a mezi sportovišti se tedy přesunujeme pouze (!) na kole. Během dne jsme tak ujeli celkem 55 km, což by pro někoho, kdo po zimě vytáhl kolo z garáže, mohlo mít docela nepříjemné následky. Všem, kteří se do Kladenské desítky přihlásí, proto doporučuji alespoň měsíc před akcí párkrát vyjet, aby se příslušné partie pořádně oseděly :-)

To je vše!

Doufám, že se v našich řadách najde dostatečný počet sportovců ochotných přijmout tuto výzvu a v červnu podat extrémní výkon :-)

Budu se těšit na přihlášky.

Láďa

 

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno