Finále Kladno Junior Cup 2014.

25.05.2014 21:05

V neděli 25.května  byla dopsána poslední kapitola knihy s názvem Kladno Junior Cup 2014. V hale BaC Kladno se uskutečnilo poslední-finálové kolo tohoto seriálu turnajů pro mladé badmintonisty a badmintonistky kategorií U9, U10 a U11. Do finále se nominovalo vždy pouze deset nejlepších hráčů a hráček z každé kategorie dle průběžného pořadí Kladno Junior Cup 2014. Nás může velice těšit, že pozvánku mezi tuto elitu dostalo hned šest hráčů domácího oddílů. Dva z nich se bohužel z důvodu nemoci a školy v přírodě zúčastnit nemohli, ale zbylý čtyřlístek bylo vidět. Pro Lukáše Bystřičana, který startoval v kategorii U10, byl velkým úspěchem již postup na finálový turnaj. Dneska z toho bylo osmé místo a v celkovém pořadí si ještě o jednu pozici polepšil. V kategorii U11 dívky nenašla Adéla Schořová přemožitelku ani tentokrát a zvítězila jak v dnešním finále, tak i celkově s plným počtem bodů. V kategorii U11 chlapci nás reprezentoval Radek Janošov a Jan Altera. Osud a hlavně jejich herní kvality svedly tyto hráče proti sobě v boji o třetí místo. Dneska byl šťastnější Jan Altera, který vybojoval bronz, celkově však Radek Janošov obsadil druhé místo o pět bodů právě před Alterou, který tak získal bronz i celkově. V této kategorii došlo i k jedné velice kuriózní situaci, kdy ráno před turnajem odřekl svou účast z důvodu nemoci jeden z pražských hráčů a jeho místo se již celkem logicky nepodařilo obsadit náhradníkem. Aby mohl být zachován systém turnaje, nechala se ke startu v chlapecké kategorii přemluvit domácí hráčka Adéla Schořová. Tato zástupkyně něžného pohlaví se ke svým soupeřům však moc něžně nechovala. Porážela jednoho hráče za druhým a její tažení ukončila až finálová třísetová bitva, ve které podlehla těsně Tomáši Paterovi ze Sokola Meteor Radotín 9:11 ve třetím setu. Tomáš Patera zvítězil i celkově v kategorii U11 chlapci.

Pouhé dva míčky tak zachránily muže od ženské nadvlády. Adéla tak ke zlatu z dívčí dvojhry přidala ještě stříbro z dvouhry chlapecké. 

Po vyhlášení výsledků dnešního turnaje následovala tradiční korunovace králů a královen jednotlivých kategorií pro rok 2014 a právě díky Adéle zůstala jedna vladařská koruna v Kladně. 

Ke gratulaci našim úspěšným hráčům připojuji i velké poděkování rodičům a rozhodčím z řad starších hráčů za pomoc s organizací turnaje. Jak dopadla jednotlivá kola Kladno Junior Cup 2014 i jak to dopadlo celkově se můžete podívat zde:   KJC 2014 konečné pořadí.xlsx (17266)

Marek

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno