Extraligová rekonvalescence - část první

29.03.2014 02:10

Jak jsme vám nedávno slíbili, v následujících dnech vám budeme přinášet pravidelné zprávy o tom, pro jaké tělesné modifikace se rozhodli naši hráči během návštěvy kliniky dr. Yonexia.

Prvním kladenským badmintonistou, který se po Yonexiově (a Victoriově) zákroku dokázal, a to doslova, postavit na nohy, je nejmladší člen družstva Jarda Holeček. První krůčky byly sice dosti váhavé, náš borec se však zotavuje dosti rychle a pomalu si na svou modifikaci zvyká.

A jaké tělesné vylepšení Jarda zvolil? Po důkladném rozboru své hry zjistil, že soupeřům se při dvouhře často daří zatlačit ho do zadní části kurtu, z čehož plyne, že mnoho míčků je nucen hrát v hlubokém záklonu za zády - důsledkem toho pak bývá častá ztráta rovnováhy, nestíhání míčků následujících a dokonce i občasné pády. A tak náš hráč dospěl k názoru, že by se mu tam hodil ještě jeden opěrný bod, který mu tyto situace ulehčí.

V současné době se Jarda se svou modifikací stále sžívá, do finálových bojů však svou novou zadonohu jistě plně ovládne a využije jí k dosažení vítězství.

Citát, kterým se jistě zapíše do dějin badmintonu, zazněl na prvním kladenském tréninku po Yonexiově zákroku:

"Je to velký krok pro člověka, ale malý pro trojnožku."
(Jarda Holeček, O nechytatelných míčcích v zadní části kurtu. 27. března 2014)

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno