Extraligová rekonvalescence - část druhá

05.04.2014 02:10

Po kratší pauze se opět ozýváme se zprávami o stavu extraligového družstva po návštěvě kliniky dr. Yonexia. Někteří z hráčů zřejmě ještě budou potřebovat trochu času na to, aby se zotavili a na svá vylepšení si zvykli - to však neplatí o kapitánovi kladenského badmintonového celku.

Asi týden potom, co se do tréninku pustila "mladá puška" Jarda, dorazil do haly i Dan, který (cituji) "už to doma nemohl vydržet, a tak se přišel trochu protáhnout". Pravda, po Yonexiově zákroku měl trochu problémy jak se samotným vstupem do haly, tak s pohybem v přísálí, jakmile se však postavil na kurt, účinky jeho nového vylepšení se projevily v plné parádě.

A proč se kapitán družstva rozhodl tak, jak se rozhodl? Vzhledem k tomu, že je rozeným stratégem a nehodlá dát soupeři ani nejmenší šanci číst kladenskou taktiku, rozhodl se kolem své nové tělesné modifikace pouze mlžit: "Ano, jsem si samozřejmě vědom toho, že i soupeři sledují náš web a facebook, a proto se ke svému upgradu raději nebudu nijak vyjadřovat. Jen tak mohu docílit toho, že je na kurtu zastihnu zcela nepřipravené a svou novou zbraň budu moct plně využít."

A že se jedná o zbraň mocnou, to si ověřil každý člen klubu, který se na tréninku proti Danovi postavil na kurt. Přestože při pohybu působil prozatím trochu prkenně, jakýkoliv míček měl takříkajíc na krok, což se ukázalo být nedocenitelnou výhodou. Ti členové klubu, kteří měli tu čest si proti němu zahrát, odcházeli z kurtu s hlavou svěšenou a s potupnou porážkou na triku. Dokonce i těch několik vtipálků, kteří si z jeho neohrabanosti zprvu dělali srandičky, brzy zmlklo. Jejich fórky typu "Opatrně milášku, dlouhý pád by to byl" tak brzy vystřídaly pod fousy mumlané nadávky, ve kterých se to bůhvíproč jen hemžilo žirafami, plameňáky a pštrosy.

Přestože výhody nové modifikace jsou zcela nesporné a na soupeře budou mít jistě drtivé účinky, zkusme si položit otázku, která se po kratším zamyšlení téměř sama nabízí:

Zvolil kladenský kapitán právě tuto modifikaci opravdu jen pro zlepšení své hry, nebo má Dan Skrčený nějaký komplex, o kterém zatím nic nevíme?

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno