Extraligová rekonvalescence - část čtvrtá

08.04.2014 23:29

Hráči kladenského extraligového družstva se pomalu, ale jistě probouzí z mrákot, do kterých je na své klinice před dvěma týdny uvrhl šílený doktor Yonexius se svým asistentem Victoriem. Přestože návštěvu kliniky spojenou s podstoupením genetického zákroku absolvovali naši badmintonisté dobrovolně, mnozí z nich tohoto rozhodnutí budou asi ještě dlouho litovat - rekonvalescence totiž trvá mnohem déle, než většina z nich zřejmě očekávala.

Ať už ale svého rozhodnutí litují či nikoliv, důležité je, že družstvo sbírá své síly k rozhodujícímu úderu, ke kterému dojde již tento víkend ve finále extraligy. Dnes vám přinášíme pár vět o tom, co se sebou nechal provést kladenský čahoun Peťa.

Na rozdíl od Monči, Peťa měl již dlouhou dobu před výletem na Yonexiovu kliniku o svém zákroku jasno. Každý, kdo dvoumetrového borce jen trochu zná, o něm ví své: je to hráč rychlý, hbitý, šikovný, ránu v ruce má, srdíčko do toho dává, sem tam i toho mrožíka skočí, ale...

... ale jedna věc tomu chybí. Jak sám Peťa trefně shrnul: "V koncovkách vyrovnaných zápasů nerozhodují svaly ani fyzička - rozhoduje tam hlava. A v tom je můj problém, který (jak doufám) Yonexius vyřeší."

Peťa pravil, Yonexius vyřešil. S pomocí svého asistenta Victoria a jakéhosi tajného stroje, schovaného kdesi hluboko ve sklepení kliniky, jednoduše "nahustil" do hlavy našeho hráče tolik badmintonových zkušeností, kolik se tam jen vešlo. A protože jak doktor, tak jeho pomocník sice odvádí svou práci poctivě, ale zároveň jsou to duše zlomyslné, nechali Peťu připojeného ke stroji o něco déle, než bylo původně v plánu.

Dobrou zprávou je, že Peťa tento příval nových zkušeností bravurně ustál, a již nyní zapojuje do své hry tu čínské, tu malajsijské taktiky, které mu do hlavy Yonexius a jeho poskok napumpovali.

Kladenským fanouškům teď zbývá jediné:
Doufat, že Peťa své soupeře na hlavu porazí.



(P. S.: Pokud někdo z čtenářů neví, co znamená "skočit mrožíka", nechť vyhledá doktorova asistenta Victoria. Dostane se mu jistě velmi odborné odpovědi.)

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno