DO POLSKA JEDINĚ S VLKEM

20.03.2024 19:09

Další ze série zahraničních turnajů ze seniorského evropského okruhu jsme zvolili 2. ročník Polish senior Open v Czestochové. Do tohoto města jsme vyrazili ve dvou D. Skrčený a V. Vlk. Turnaj se hrál v městské haly, kde hrají svá utkání mistři Polska ve volejbale pro sezónu 2023/2024. Turnaje se účastnilo na 180 hráček a hráčů převážně z Polska, ale z dalších evropských zemí. Vráťa nastoupil do dvouhry a čtyřhry se mnou a já si ke společné čtyřhře přidal ještě mix. Zde jsem se spoluhráčkou z Polska měl možnost ve skupině si zahrát proti mistrům Evropy v kategorii 40+. Ve čtyřhře nám los do skupiny přiřadil ¾ a 1. nasazený pár. Ze skupiny postupovali 2 a po odhlášení páru ¾ jsme měli jistotu postupu do semifinále. Ještě v základní skupině jsme si zahráli proti nejlepšímu páru Polska pro rok 2024/ v kategorii 45+ a po kvalitní hře jsme je v této fázi turnaje porazili. V přátelském duchu jsme si se spoluhráči slíbili odvetu ve finále. A fortuna tomu tak chtěla a po vyhraném semifinále jsme se opět potkali s dvojicí Grzesiak s Janusem. Zde se bodové skóre přelívalo z jedné na druhou stranu a po prohraném 1 setu a dorovnání ze stavu 19/15 pro soupeře na 19/19 jsme věřili, že dokonáme obrat. Nevyšlo to a po loňském bronzu si letos odvážíme krásné stříbrné medaile. Jsme za výsledek rádi a další zastávka bude v Rakouském městě vína St. Polten.

Veliká pochvala patří pořadatelům v čele s Maciem Ociepou, kteří připravili pro hráče úžasné prostředí, důstojné nástupy a celkově povedený turnaj, je dobré se inspirovat, jak seniorský badminton vypadá na té nejvyšší úrovni.

Děkujeme za podporu Město Kladno, Victorsport.cz, NSA, Czechbadminton a klubu. Velké díky také fanouškům, kteří nás celou dobu podporovali, bez vás by to nešlo.

Hezký článek najdete zde: Skrčený s Vlkem

Informace k turnaji zde: ebadminton.pl/tournament/246

Steamy z celého turnaje zde: Něco na koukání

Foto od pořadatelů:

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno