2. KOLO SOUTĚŽÍ SMÍŠENÝCH DRUŽSTEV

27.12.2023 11:18

O 3. adventním víkendu startovalo 2. kolo soutěží družstev. Náš klub má zastoupení A týmem v 1. lize – skupina západ (2. nejvyšší soutěž v ČR) a B tým hraje 2. regionální ligu (nejvyšší krajská soutěž Středních Čech a Prahy). „A“ tým se sešel poprvé ve skoro kompletní sestavě. Bohužel část hráčů trápilo zranění, ale nový systém soutěže pro postup do Play-off je nemilosrdný a každé kolo znamená, že týmy hrají o vše. Kapitánem pro toto kolo se stal Michal Morávek a ukázalo se, že to nebyla špatná volba. Hned 1. utkání nás svedlo s adeptem na celkové vítězství v soutěži, kterým je So Radotín Praha. Sestavu kapitán seskládal s přítelem na telefonu a povedlo se díky heroickému výkonu uhrát remízu. Je dobré vyzdvihnout celý tým, ale výraznou hvězdou je polský reprezentant Robert Cybulski, který je párový specialista, ale nastoupil do dvouhry, proti malajskému hráči a zvítězil. Druhý bod přidal společně s Ondrou Běhounkem v deblu, kde překvapivě vyhráli nad bývalým nejlepším hráčem v ČR v mixu a čtyřhře Jakubem Bitmanem. Do druhého utkání proti Slovanu Vesec, zasáhl po zranění vracející se Michal Morávek, který tak přispěl k vítězství týmu 7/1. Bohužel i toto utkání se neobešlo bez ztrát.  Náš kapitán zapomněl udělat společné foto. Tedy máme aspoň záznam, že náš „A“ tým má stejného sponzora vycházkové obuvi.

„B“ tým začal počítat ztráty již večer a v noci před sobotním utkání. Stálý člen týmu, který nám vždy pomáhá a chrání nás Vráťa Vlk. Představa debla s Jen Janem jek tak rozpálila, že ani 3kg lehkého prášku na bolest a teplotu ho neschladila na provozní teplotu. Celý nažhavený sledoval svůj tým díky on-line přenosu. Navrátivší hráčka Monča Erbenová se intenzivně připravovala, že ještě v 2 ráno chladila prst, aby mohla vzít zase míček do ruky. Zvládla to a mohla nastoupit. Tedy suma sumárum v počtu 4+2 jsme šli do 3 utkání. Tým nečekalo nic jiného než uhrát co nejlepší výsledek a odpíchnout se z posledního místa. V 1. utkání jsme nastoupili proti SK Prosek C a povedlo se nám uhrát remízu, bohužel kousek chyběl k vítězství. Ve 2. utkání jsme nastoupili proti Hamr „B“ a po soustředěném výkonu celého týmu jsme vyhráli 6:2. Zde je potřeba vyzdvihnout našeho Jiřího „učitelského“ Konupku, který ve svém věku těsně před 60tkou (+- 2 roky), hrál ze všech svých sil a obětoval se pro tým. V posledním utkání jsme nastupovali proti favoritu soutěže BK Benátky n. J. „B“. Zde jsme zkoušeli postavit zápasy na remízu, ale povedlo se uhrát aspoň 2 body.

Oběma týmům patří velká gratulace k předvedenému výkonu a získaným bodům. Věříme, že další kolo už budeme všichni ok a budeme dál hrát, jak nejlépe umíme. Další kole se odehraje o víkendu 6.-7.1.2024. Zveme vás na sobotu 6.1.2024, kde na domácích kurtech nastoupí „B“ tým.

Děkujeme za podporu Město Kladno, Victorsport.cz, NSA a klubu. Velké díky také fanouškům, kteří nás celou dobu podporovali, bez vás by to nešlo.

Výsledky:

1. liga-skupina západ

2. regionální liga

"B" znamená jako Best TÝM:)

"A" TÝM :)


 

 

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno